Wat is Financial Lease

Leasing is een populaire manier om uw medische apparatuur te financieren. Er zijn verschillende leasevormen waarvan Financial Lease en Operational Lease  de meest voorkomende zijn. Het grootste verschil is dat u met Financial Lease direct (economisch) eigenaar bent terwijl bij Operationele Lease u de (para)medische apparatuur huurt.

Door Financial Lease kunt u (para)medische apparatuur aanschaffen zonder investeringen. De ondernemer voorziet zelf in service-, verzekering- en onderhoudscomponenten. Verder is de btw niet inbegrepen (Liez kan hier echter wel in voorzien). De maandelijks te betalen leasetermijn bestaat uit aflossing en rente. De hoogte van het maandelijks leasebedrag is afhankelijk van de aanschafprijs, looptijd, slottermijn en aanbetaling.

Hoe werkt een slottermijn?

De slottermijn is het nog te betalen restbedrag na afloop van het contract. Door een hogere slottermijn zal de aflossing ook minder zijn waardoor het maandbedrag lager zal uitvallen, U bepaalt zelf of  u een slottermijn in het contract wilt opnemen (hoogte is afhankelijk van de restwaarde van uw (para)medisch apparatuur). Aan het eind van de leaseperiode voldoet u het laatste maandbedrag plus de slottermijn.

Eigenaarschap?

Tijdens de looptijd van het Financial Lease contract bent u economisch eigenaar van de (para)medische apparatuur.  Als eigenaar kunt u  fiscaal rentekosten aftrekken en de medische apparratuur afschrijven doordat de investering bij u op de balans staat. 

Apparatuur aanschaffen zonder grote investeringen?

Voor elk budget hebben wij een passende Liez oplossing.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.